Idag hade vi våra redovisningar av grupparbetet om Generation Y. Jag blev faktiskt rätt nervös inför presentationen. Glömde bort lite av det jag tänkte prata om. Men jag körde bara på istället för att stanna upp och medge att jag tappat tråden. För mig innebär mod att göra något trots att man är nervös eller rädd. Hursomhaver så gick det jättebra!! Dom gillade hela vår grupps presentation och sedan sa läraren att han verkligen verkligen verkligen tyckte att jag hade gjort ett exceptionellt framträdande! Han tyckte bäst om att jag var så uppmärksam på rummet. När några började prata lite i det bakre hörnet, så bytte jag bara sida av skärmen och fångade upp dom igen. Han gillade även att jag inte använde några anteckningar.
Så det var kul. Själv tyckte jag att det fanns enormt mycket att förbättra, men det känns bra att det jag förbättrat sen förut verkligen skiner igenom.
I veckan har vi även fått betyg i två kurser. Jag fick B i den ena, och ett A i den andra. Äntligen!! Äntligen!!! Nu har jag i alla fall ett A att ta med mig hem. Ska försöka att inte lata mig lika mycket i framtiden, så det borde trilla in några fler betyg av den valören!
Efter våra redovisningar i dag, hade vi gruppmöte (i en annan kurs) om fredagens presentation av Paris resan. Jag kommer inte att hinna förbereda något speciellt inför den presentationen, så det får bli en freestyle redovisning. Jag vet ungefär vad jag ska säga, men jag har inte planerat det i detalj. Anledningen till detta är att jag även har en tenta imorgon bitti! Just före redovisningen. Så kvällen ska spenderas djupt inne i anteckningar för att försöka manifestera mitt mål av att få högsta betyg.
Före allt detta tidskrävande tentaplugg ska jag däremot laga nåt smarrigt till middag. Det blir en Italiensk afton. Spagetti och sås.
Detta är ett av mina favorit recept.
Ingredienser:
4 mogna tomater
1 zuchini
3 klyftor vitlök
1 liten gul lök
5-6 stora champinjoner
1 stor knippe basilika
2 matskedar sambal oelek
1 dl nerkokad grönsaksbuljong (alternativt 1 kub grönsaksbuljong)
1 skvätt rödvin
Olja
Vinäger
Spagetti
Koka spagetti. Kör tomater och vitlök i blender tillsammans med buljong, smaka av med salt och peppar. Hacka zuchini, lök och svamp. Blanda grönsakerna med lite olja, sambal och vinäger. Låt marinera 10 min i kylskåp. Stek sedan grönsakerna lätt. Slå i lite vin. Fyll på med tomatsåsen och koka upp. Grovhacka massa basilika och rör ner det i såsen. Slå upp på tallrik. Ät och njut.
Ät gärna en sallad med nötter och babyspenat till detta.

Så det var kul. Själv tyckte jag att det fanns enormt mycket att förbättra, men det känns bra att det jag förbättrat sen förut verkligen skiner igenom.
I veckan har vi även fått betyg i två kurser. Jag fick B i den ena, och ett A i den andra. Äntligen!! Äntligen!!! Nu har jag i alla fall ett A att ta med mig hem. Ska försöka att inte lata mig lika mycket i framtiden, så det borde trilla in några fler betyg av den valören!
Efter våra redovisningar i dag, hade vi gruppmöte (i en annan kurs) om fredagens presentation av Paris resan. Jag kommer inte att hinna förbereda något speciellt inför den presentationen, så det får bli en freestyle redovisning. Jag vet ungefär vad jag ska säga, men jag har inte planerat det i detalj. Anledningen till detta är att jag även har en tenta imorgon bitti! Just före redovisningen. Så kvällen ska spenderas djupt inne i anteckningar för att försöka manifestera mitt mål av att få högsta betyg.
Före allt detta tidskrävande tentaplugg ska jag däremot laga nåt smarrigt till middag. Det blir en Italiensk afton. Spagetti och sås.
Detta är ett av mina favorit recept.
Ingredienser:
4 mogna tomater
1 zuchini
3 klyftor vitlök
1 liten gul lök
5-6 stora champinjoner
1 stor knippe basilika
2 matskedar sambal oelek
1 dl nerkokad grönsaksbuljong (alternativt 1 kub grönsaksbuljong)
1 skvätt rödvin
Olja
Vinäger
Spagetti
Koka spagetti. Kör tomater och vitlök i blender tillsammans med buljong, smaka av med salt och peppar. Hacka zuchini, lök och svamp. Blanda grönsakerna med lite olja, sambal och vinäger. Låt marinera 10 min i kylskåp. Stek sedan grönsakerna lätt. Slå i lite vin. Fyll på med tomatsåsen och koka upp. Grovhacka massa basilika och rör ner det i såsen. Slå upp på tallrik. Ät och njut.
Ät gärna en sallad med nötter och babyspenat till detta.
Så här blev det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar